JSD spuitisolatie bvba

Naadloos


Het op- of inspuiten van PUR-schuim gebeurt in één enkele aansluitende laag. En dit tot in de verste punten en spleten van de constructie. Er zijn dus geen naden of onzorgvuldige aansluitingen die aanleiding kunnen geven tot koudebruggen.

Warmte- en geluids-isolerend


Polyurethaanschuim van JSD zorgt voor het hoogste wooncomfort zowel op thermisch als op akoestisch vlak. De vele ingesloten microscopische luchtbelletjes (droge stilstaande lucht) houden alles gezellig warm of juist fris in de zomer. Een variant die soepeler is zorgt voor de ideale contactgeluidsisolatie.
Onze woningen isoleren we vooral om minder energie te verbruiken en in 2de instantie om het thermische en akoestische wooncomfort te verhogen. Anderzijds verplicht de overheid om een minimum aan isolatie toe te passen. Als tegenprestatie geeft de overheid premies en steun

Gezond en confortabel


Polyurethaanschuim bevat geen elementen zoals stof, microvezels of ander stoffen die aanleiding kunnen geven tot allergieën of huidirritaties. Dit in tegenstelling tot andere schuimen en wollen. Een niet te onderschatten voordeel zowel voor de aannemer als voor de bewoners.

100% luchtdicht


Lage energiewoningen en passieve woningbouw, hebben aangetoond dat de luchtdichtheid een absolute voorwaarde is voor een perfecte isolatie. Polyurethaanschuim beantwoordt hier volledig aan. Een spouwmuur bijvoorbeeld wordt volledig en luchtdicht opgevuld.

Milieubewust


In tegenstelling tot andere isolatiematerialen bevat gespoten PUR-schuim geen irriterende vezels noch toxische elementen. Het wordt geleverd in navulbare en dus niet milieubelastende verpakkingen. Het schuim wordt op de werf klaargemaakt. Eén vracht-wagen PUR-grondstof haalt 24 vrachtwagens isolatiewol van de baan.

Lichtgewicht.

De volumemassa bedraagt ongeveer 32 kg/m³, concreet betekent dit dat voor de productie een minimum aan grondstoffen wordt verbruikt. Minder plaats voor vervoer en opberging in winkelruimte die al dan niet verwarmd zijn! Minder vrachtvervoer naar het fabriek en minder vervoer naar lokale verdelers en minder transport naar de eindbestemming.

Overbodige vervanging van isolatie wordt vermeden - Duurzaam materiaal!

Door zijn langere levensduur zal polyurethaan er voor zorgen dat er minder grondstoffen zullen benut worden. Polyurethaan producten genieten van een veel langere levensduur dan andere isolatie materialen!

PUR-schuim begint pas aan zijn levenscyclus op het moment van het aanbrengen, terwijl de andere isolatiematerialen reeds aan hun levenscyclus zijn aangevangen bij produceren van het product! Met ander woorden liggen de isolatierollen reeds 10 jaar in een stapelplaats bloot gesteld aan licht, lucht en warmte is de levensduur reeds korter bij de aankoop/verwerking.

Tijdens de productie van polyurethaan in de fabrieken wordt er weinig energie verbruikt!


Hoger rendement = beter voor het milieu!

Door de betere isolerende prestaties die polyurethaan aanbiedt zal er ook minder warmte worden verloren binnen de woning waardoor er minder verwarmt dient te worden. Hoe beter de isolatie hoe beter voor het milieu en voor uw portemonnee. Het is dan ook niet verwonderlijk dat fabrikanten van koelkasten, diepvriezers, boilers en zelfs jacuzzi kiezen voor het polyurethaan om hun producten te isoleren.

In landen waar het extreem koud tijdens de winter kan worden zoals Rusland, Oekraïne, Kazakstan wordt het polyurethaan aangewend tot diep onder de straten om te voorkomen dat waterleidingen en rioleringsbuizen zouden stuk vriezen. Hier werden menig studies aan besteed om het meest efficiënte, duurzame en ecologisch verantwoord materialen te kiezen.


Recyclage van eindproducten gemaakt van polyrethaan!

De eindproducten kunnen na het gebruik (nuttige levensduur) ofwel worden gerecycleerd, ofwel hergebruikt als brandstof. Hierdoor wordt vermeden dat specifieke grondstoffen, bijvoorbeeld olie, dienen geëxtraheerd te worden uit het polyurethaan.